Kinderboeken van Cora de Vos

Eind 2010 verscheen mijn eerste kinderboek. In 2017 staat de teller op elf. En er komen nog twee nieuwe boekjes! (lees er meer over op de pagina Nieuws). Een aantal kinderverhalen is in België uitgegeven en de vier boekjes uit de serie Leeskriebel kregen een Franse vertaling.

Mijn eerste drie: De Gestreepte Boekjes

Bij de kinderverhalen kan ik mijn journalistieke achtergrond goed gebruiken. Vaak krijg ik een idee door een kort nieuwsbericht. Zo las ik over een tiener die een nacht op een ijsschots overleefde. Dat werd het thema voor mijn eerste kinderboek: Nacht tussen de ijsberen. Daarna volgde Knipoog van de koningin, over kinderen die in een dierentuin wonen en samen met een oude filmster een actie houden voor een oogoperatie van een leeuw. Geïnspireerd door twee nieuwsberichten: over de eerste staaroperatie bij een groot roofdier en over de ex-filmster Brigitte Bardot, die zich inspande voor een aftandse circusleeuw.  

De uitgave van Knipoog van de Koningin vierde ik met een dagje dierentuin!

 

 

Het onderwerp voor mijn derde kinderverhaal, Zeezombies van Atafu, diende zich aan toen ik een bericht las over kinderen die wekenlang in een bootje op de Stille Oceaan overleefden. Op regenwater, rauwe vissen en een zeemeeuw!

Wil je deze drie boeken inzien? Klik dan op www.degestreepteboekjes.nl en kijk bij de boeken voor groep zes (Nacht tussen de ijsberen) en groep zeven (Knipoog van de koningin en Zeezombies van Atafu).

Vlaamse Filmpjes 

De Belgische uitgeverij Averbode geeft al jaren de serie Vlaamse Filmpjes uit, voor kinderen van 10-13 jaar. De serie bestaat al meer dan tachtig jaar en veel Vlaamse kinderen zijn ermee opgegroeid. Veel Nederlandse en Vlaamse auteurs hebben al eens een deeltje voor deze populaire serie geschreven.

In november 2012 verscheen mijn eerste Vlaamse Filmpje: Morgen komen ze Kassandra halen (genomineerd voor de John Flandersprijs 2011).

Dit verhaal gaat over een Roma-meisje, dat afstand moet doen van 'haar' dansbeer. Ik zag een documentaire over de laatste Europese dansberen, die werden overgeplaatst naar een berenreservaat in Bulgarije. De documentaire belichtte vooral de kant van de dierenbeschermers. Ik verzon een verhaal over de andere kant: het meisje dat afstand moet doen van de beer, die deel is van haar familie. Met mooie illustraties van Winnie Trekker.

 

 

 

In oktober 2013 verscheen mijn tweede verhaal in de serie Vlaamse Filmpjes: Wolvenheld, een nominatie voor de John Flandersprijs 2012.  Dit avontuurlijke meeleefverhaal gaat over een jongen die een roedel wolven verjaagt met de heavy metal op zijn mobieltje. Dit gebeurde echt in Noorwegen, maar ik verplaatste het verhaal naar Zweden. De illustraties met veel heavy metal zijn van Wauter Mannaert

 

Leeskriebel/Tirelire

Uitgeverij Averbode geeft ook de serie Leeskriebel uit, voor kinderen tot en met 9 jaar. Ik schreef De koning en de hofnar, een sprookje met een knipoog. Het verhaal verscheen in april 2013 en werd vertaald in het Frans, voor de serie Tirelire. Dan heet het: Le roi et son fou. De vrolijke illustraties zijn van Hans Boeykens.

 

 

In november 2013 verscheen mijn tweede Leeskriebel: Dokter Krulstaart, over een tweeling, een dierenfluisteraar en een varken met genezende eigenschappen. Dokter Krulstaart blijkt een wondermiddel voor een depressieve opa... Voor de lezers van de Franse serie Tirelire werd de titel Docteur Knor. Dokter Krulstaart werd met veel humor getekend door Luc Vincent. Ook als e-book!

 

 

 

UPDATE LEESKRIEBEL/TIRELIRE 2016

In 2016 verschenen nog twee deeltjes in de serie Leeskriebel/Tirelire. Allemaal rechtop!/Tout le monde debout! en Een zusje voor Ollie Wollie/Une petite soeur pour Leny Laine.   

 

 

Emma leert paardrijden

Speciaal voor paarden- en hondenvriendinnen! Lees alles over het afscheid van shetlander Bonnie, Emma's eerste paardrijlessen, het arrogante meisje Merel en het eigenwijze hondje Jackie. Een uitgave van Deltas, in de serie De leesbende. Illustraties van Ina Hallemans. 

 

 

2017 Avontuur in de waterbal

Een 'gepersonaliseerd kinderboek 2.0': kies zelf hoe het verhaal verder gaat!

Eén boek, twee verhaallijnen (landt de waterbal bij de dolfijnen of tussen de grote boten in de haven?) en diverse details (plottwisten) naar keuze. Het te personaliseren verhaal kun je als digitaal of papieren boek bestellen tinytalesbookshop.com  

Leuk en persoonlijk cadeau voor je (klein)kind! Natuurlijk is hij/zij zelf de hoofdpersoon.

 

Met een jonge 'fan' tijdens de presentatie van de Tiny Tales boeken op 19 maart 2017 in Utrecht. (foto: John Titaheluw)